Deen Shiraz

Donker paarse wijn met aroma's van donker fruit en een kruidig boeket. In de mond intense fruitsmaken met hinten van zwarte peper en vanille.  ...Meer informatie

Omschrijving van deze Australische rode wijn:

Donker paarse wijn met aroma's van donker fruit en een kruidig boeket. In de mond intense fruitsmaken met hinten van zwarte peper en vanille. 

 

Druivensoort:

100% Shiraz

 

Awards:

Bronzen medaille 2017 International Wine Challenge (IWC) 

Gouden medaille 2016 Perth Royal Wine Show 

 

Houtrijping:

Deze wijn heeft een vatlagering achter de rug van 12 maanden op 1 tot 4 jaar oude Amerikaanse en Hongaarse vaten.

 

Gastronomie:

Dit is echt een wijn die past bij een biefstuk, steak, T-Bone, ...
Ook lekker bij een kaasplankje met harde kazen. 

 

Wat meer over de wijnstreek:

Riverina ligt in het zuiden van New South Wales op zo’n 480  km van Sydney. In 1913 werd de eerste wijnstok aangeplant en het aantal wijngaarden groeide sterk na de Eerste Wereldoorlog omdat de soldaten toen een stuk land kregen als beloning.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied de thuis van vele Italiaanse immigranten die er wijnhuizen begonnen. De bodem bestaat uit zandachtige rivierafzettingen en klei. Het klimaat is warm en droog.

 

Over De Bortoli Wijnen:

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen van Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen aan het hoofd van dit familiebedrijf.

Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s  bieden ze het beste wat Down Under op wijngebied te vinden is. Gaande van krachtige Shiraz uit de Riverina tot de verfijnde Pinot Noir en Riesling uit Yarra Valley in het koele uiterste zuiden.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen