De Feudis Primitivo di Puglia

Een heel elegante robijnrode wijn met paarse reflecties. Een neus vol van rood fruit, pruimenjam, drop en gedroogd fruit. We proeven een mooie volle, ronde, ‘warme’ wijn die goed in balans is. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Primitivo di Puglia:

Een heel elegante robijnrode wijn met paarse reflecties. Een neus vol van rood fruit, pruimenjam, drop en gedroogd fruit. We proeven een mooie volle, ronde, ‘warme’ wijn die goed in balans is.

Druivensoort:

100% Primitivo

 

Gastronomie:

Past zeer goed bij alle vleesgerechten.

 

Over de wijnstreek Puglia:

Puglia is de ‘hak van de laars van Italië’. Het is een relatief lang gebied van 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het bestaat voor de ene helft uit vlak land en voor de andere helft uit heuvels. Bergen zijn er bijna niet.

Het is een echt landbouwgebied, waar olijven, druiven, granen, amandelen, vijgen en tabak worden verbouwd. Ook veeteelt en visserij zijn belangrijke bronnen van inkomsten. Puglia is de belangrijkste wijnstreek van het zuiden.

 

Over het wijnhuis DeFeudis:

De wijnen van De Feudis vertegenwoordigen de afkomst van de familie Fabiano die van origine uit de regio Puglia komt. Omstreeks 1880 kreeg Sergio De Feudis een dochter die trouwde met Fransesco Fabiano, de grondlegger van de Fabiano wijnen. Samen verlieten zij Puglia om zich een stuk noordelijker te vestigen, in het noordoosten van Italië, de regio Venetië.

Na meer dan 100 jaar besloot Fabiano terug te gaan naar waar het allemaal begonnen was; wijnen uit de regio Puglia. Hiervoor werd een nieuwe serie wijnen geïntroduceerd genaamd “De Feudis”. De Feudis wijnen komen voort uit de samenwerking tussen Fabiano en Varvaglione, een gewaardeerde vriend en gerenommeerde wijnboer uit Puglia. Samen hebben zij een lange historie opgebouwd met het combineren van lokale druivensoorten en jaren ervaring in het maken van wijn.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis De Feudis >

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Karin de Laat Geplaatst op 12 April 2018 at 13:44

Lekker Italiaans wijntje. Fijn om zo een beetje het vakantiegevoel te verlengen.


wijnliefhebber Geplaatst op 1 December 2017 at 14:29

Zeer lekker wijntje, volle maar zacht fruitige smaak .


Chris Taelman Geplaatst op 8 November 2017 at 10:35

Leuke aanbieding. Ik ben al jaren fan van deze primitivowijn


Ans Dominicus Geplaatst op 5 September 2017 at 14:44

Lekker wijntje hoor. We dronken een Primitivo op vakantie en bestelden deze daarna bij Wijnmarkt.


4.5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen Uw review toevoegen