De Feudis 'Ottocento' Primitivo di Manduria

Deze wijn werd gemaakt met de oogst van de oudste ranken van de wijngaard. Idyllisch gelegen in de buurt van de Ionische zee, produceren deze ranken enkel wijnen met een uitstekende kwaliteit. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Primitivo di Manduria:

Deze wijn werd gemaakt met de oogst van de oudste ranken van de wijngaard. Idyllisch gelegen in de buurt van de Ionische zee, produceren deze ranken enkel wijnen met een uitstekende kwaliteit. De kleur is intens robijnrood met volle paarse tinten. De wijn is boordevol aroma's van zwarte bessen, kersen, cacao en zoethout. Een ronde volle en aromatische afdronk.  
De wijn komt het best tot zijn recht als u deze een paar uur voor het drinken laat ademen door deze te decanteren.  
 

Druivensoort:

100% Primitivo

Gastronomie:

Deze Manduria "Ottocento" of "Negentiende Eeuw" gaat bij vele gerechten, maar vooral met gebraden vleesgerechten, barbecue, pasta met wildsaus, soepen en oude kazen.

Over de wijnstreek Puglia:

Puglia is de ‘hak van de laars van Italië’. Het is een relatief lang gebied van 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het bestaat voor de ene helft uit vlak land en voor de andere helft uit heuvels. Bergen zijn er bijna niet.

Het is een echt landbouwgebied, waar olijven, druiven, granen, amandelen, vijgen en tabak worden verbouwd. Ook veeteelt en visserij zijn belangrijke bronnen van inkomsten. Puglia is de belangrijkste wijnstreek van het zuiden.

Over het wijnhuis De Feudis:

De wijnen van De Feudis vertegenwoordigen de afkomst van de familie Fabiano die van origine uit de regio Puglia komt. Omstreeks 1880 kreeg Sergio De Feudis een dochter die trouwde met Fransesco Fabiano, de grondlegger van de Fabiano wijnen. Samen verlieten zij Puglia om zich een stuk noordelijker te vestigen, in het noordoosten van Italië, de regio Venetië.

Na meer dan 100 jaar besloot Fabiano terug te gaan naar waar het allemaal begonnen was; wijnen uit de regio Puglia. Hiervoor werd een nieuwe serie wijnen geïntroduceerd genaamd “De Feudis”. De Feudis wijnen komen voort uit de samenwerking tussen Fabiano en Varvaglione, een gewaardeerde vriend en gerenommeerde wijnboer uit Puglia. Samen hebben zij een lange historie opgebouwd met het combineren van lokale druivensoorten en jaren ervaring in het maken van wijn.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis De Feudis >

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Evy Bosmans Geplaatst op 15 Juni 2018 at 13:44

Ik was deze wijn eerst even gaan opzoeken op Vivino voordat ik hem kocht. Nu snap ik waarom deze 4,6 krijgt. Toppertje!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen