De Feudis Lounge Primitivo del Salento

Een heel elegante robijnrode wijn met intense aroma’s van rode bessen, rijpe pruimen en kersenconfituur. Het palet is licht gekruid met toetsen van donkere peper en noties van vanille en cacao door de houtrijping. Schitterende wijn ! ...Meer informatie

Omschrijving van deze Primitivo del Salento:

Een heel elegante robijnrode wijn met intense aroma’s van rode bessen, rijpe pruimen en kersenconfituur. Het palet is licht gekruid met toetsen van donkere peper en noties van vanille en cacao door de houtrijping.

Een grootse structuur, zacht in de mond met volle rijpe tannines.

Wijnen uit Puglia doen het steeds zeer goed op onze lokale markten vanwege zijn makkelijk drinkbare wijnen. Krachtiger dan de 'De Feudis di Puglia'.

Druivensoort:

100% Primitivo

Houtrijping:

De wijn wordt steeds minimum voor 9 maanden gerijpt in Franse eiken vaten.

 

Gastronomie:

Past goed bij rood vlees en rijpe kazen.

 

Over de wijnstreek Puglia:

Puglia is de ‘hak van de laars van Italië’. Het is een relatief lang gebied van 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het bestaat voor de ene helft uit vlak land en voor de andere helft uit heuvels. Bergen zijn er bijna niet.

Het is een echt landbouwgebied, waar olijven, druiven, granen, amandelen, vijgen en tabak worden verbouwd. Ook veeteelt en visserij zijn belangrijke bronnen van inkomsten. Puglia is de belangrijkste wijnstreek van het zuiden.

Over het wijnhuis De Feudis:

De wijnen van De Feudis vertegenwoordigen de afkomst van de familie Fabiano die van origine uit de regio Puglia komt. Omstreeks 1880 kreeg Sergio De Feudis een dochter die trouwde met Fransesco Fabiano, de grondlegger van de Fabiano wijnen. Samen verlieten zij Puglia om zich een stuk noordelijker te vestigen, in het noordoosten van Italië, de regio Venetië.

Na meer dan 100 jaar besloot Fabiano terug te gaan naar waar het allemaal begonnen was; wijnen uit de regio Puglia. Hiervoor werd een nieuwe serie wijnen geïntroduceerd genaamd “De Feudis”. De Feudis wijnen komen voort uit de samenwerking tussen Fabiano en Varvaglione, een gewaardeerde vriend en gerenommeerde wijnboer uit Puglia. Samen hebben zij een lange historie opgebouwd met het combineren van lokale druivensoorten en jaren ervaring in het maken van wijn.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis De Feudis >

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen