Deen Petit Verdot

Geniet van een dieppaarse kleur met rode schitteringen. Qua smaken mag u zich verwachten aan rijpe pruimen en bosbessen en aanwezige toetsen van hout. De tannines zijn zacht en soepel en geven karakter aan de wijn.  ...Meer informatie

Omschrijving van deze Australische Petit Verdot:

Dit zal een wijn zijn die u niet veel gedronken zult hebben. Een Petit Verdot is geen frequent gebruikte druivensoort en een monocepage vanuit Australië is al helemaal niet gebruikelijk. Eigenlijk is dat jammer want het is een rijke en uitermate karaktervolle wijn. Geniet van een dieppaarse kleur met rode schitteringen. Qua smaken mag u zich verwachten aan rijpe pruimen en bosbessen en aanwezige toetsen van hout. De tannines zijn zacht en soepel en geven karakter aan de wijn. 

Druivensoort:

100% Petit Verdot

 

Gastronomie:

Dit is goede wijn bij wild zoals stoofpotjes met lams, maar ook een goed alternatief voor een Chianti want past uitermate goed bij tomatensauzen. Ook prima bij de openhaard met een lekker stukje donkere chocolade. 

 

Wat meer over de wijnstreek Riverina:

Riverina ligt in het zuiden van New South Wales op zo’n 480  km van Sydney. In 1913 werd de eerste wijnstok aangeplant en het aantal wijngaarden groeide sterk na de Eerste Wereldoorlog omdat de soldaten toen een stuk land kregen als beloning.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied de thuis van vele Italiaanse immigranten die er wijnhuizen begonnen. De bodem bestaat uit zandachtige rivierafzettingen en klei. Het klimaat is warm en droog.

 

Over De Bortoli Wijnen:

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen van Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen aan het hoofd van dit familiebedrijf.

Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s  bieden ze het beste wat Down Under op wijngebied te vinden is. Gaande van krachtige Shiraz uit de Riverina tot de verfijnde Pinot Noir en Riesling uit Yarra Valley in het koele uiterste zuiden.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Guy Genbrugge Geplaatst op 11 November 2018 at 12:19

Deze wijn paste uitstekend bij de everzwijnragout die we gegeten hadden.Wel hebben we deze jonge wijn gekarrafeerd om meer zuurstof in de wijn te verkrijgen en de aanwezige tannines te milderen.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen