De Bortoli First Block Shiraz Cabernet

Lekker fruitige en kruidige rode wijn. Mooie, volle, donkere kleur. In de neus aroma's van bessen, pruimen en een beetje eik, peper en vanille. Op het pallet ontwaren we dezelfde aroma's. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Australische Shiraz:

Lekker fruitige en kruidige rode wijn. Mooie, volle, donkere kleur. In de neus aroma's van bessen, pruimen en een beetje eik, peper en vanille. Op het pallet ontwaren we dezelfde aroma's.  


Druivensoort:

Shiraz, Cabernet Sauvignon

 

Gastronomie:

Heel mooie wijn bij barbecue, bij lamsvlees, varkenshaasje en hartige stoofschotels.

 

Wat meer over de wijnstreek Riverina:

Riverina ligt in het zuiden van New South Wales op zo’n 480km van Sydney. In 1913 werd de eerste wijnstok aangeplant en het aantal wijngaarden groeide sterk na de Eerste Wereldoorlog omdat de soldaten toen een stuk land kregen als beloning.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied de thuis van vele Italiaanse immigranten die er wijnhuizen begonnen. De bodem bestaat uit zandachtige rivierafzettingen en klei. Het klimaat is warm en droog.

Over De Bortoli Wijnen:

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen van Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen aan het hoofd van dit familiebedrijf.

Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s  bieden ze het beste wat Down Under op wijngebied te vinden is. Gaande van krachtige Shiraz uit de Riverina tot de verfijnde Pinot Noir en Riesling uit Yarra Valley in het koele uiterste zuiden.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Pouders karel Geplaatst op 6 December 2018 at 20:59

Lekker wijntje als hij goed gechambreerd is,ook om zo te drinken maar ook heerlijk met wit vlees


Carl Geplaatst op 27 Juli 2018 at 14:27

Ik koop nu al een tijdje wijnen hier, en meestal Shiraz. Dit is een leuke aanvulling.


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen