De Bortoli First Block Chardonnay

Lekker Australisch wijntje met uitgesproken aroma's van perzik, meloen, beetje vanille en eik.
De wijn is prima in balans en u mag genieten van wat fruit en wat zuren, licht getoast maar wel met een romige afdronk. Dit komt doordat de wijn een korte hou ...Meer informatie

Omschrijving van deze Australische Chardonnay:

Lekker Australisch wijntje met uitgesproken aroma's van perzik, meloen, beetje vanille en eik.
De wijn is prima in balans en u mag genieten van wat fruit en wat zuren, licht getoast maar wel met een romige afdronk. Dit komt doordat de wijn een korte houtrijping meekreeg.

Druivensoort:

100% Chardonnay

 

Houtrijping:

De totale productie van de wijn werd opgedeeld in 1/3 en 2/3, het eerste deel kreeg een houtrijping mee van zo'n 3 maanden en het grootste deel een houtrijping van zo'n 4 weken. Hiervoor werden Amerikaanse en Franse eiken vaten gebruikt. 

 

Gastronomie:

Lekker bij een stukje kip of ander gevogelte. Ook prima bij fruits de mer. 

 

Wat meer over de wijnstreek Riverina:

Riverina ligt in het zuiden van New South Wales op zo’n 480km van Sydney. In 1913 werd de eerste wijnstok aangeplant en het aantal wijngaarden groeide sterk na de Eerste Wereldoorlog omdat de soldaten toen een stuk land kregen als beloning.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied de thuis van vele Italiaanse immigranten die er wijnhuizen begonnen. De bodem bestaat uit zandachtige rivierafzettingen en klei. Het klimaat is warm en droog.

Over De Bortoli Wijnen:

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen van Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen aan het hoofd van dit familiebedrijf.

Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s  bieden ze het beste wat Down Under op wijngebied te vinden is. Gaande van krachtige Shiraz uit de Riverina tot de verfijnde Pinot Noir en Riesling uit Yarra Valley in het koele uiterste zuiden.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Bert Hermkens Geplaatst op 15 Maart 2019 at 15:19

Heerlijk fris. Verrassend zijn de eerste slokken telkens weer om te ontdekken wat je precies proeft.


Jurgen De Rouck Geplaatst op 28 December 2018 at 16:42

wanneer ik witte wijn drink ben ik altijd geneigd om een chardonnay te nemen en deze voldoet volledig aan mijn verwachtingen, topwijn zeker qua prijs/kwaliteit


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen