Deen Durif

Deze Durif vonden wij een aangename ontdekking, want deze kom je niet vaak tegen. De kleur is intens paars en in de neus zijn er aroma's van donker fruit, chocolade en kruiden. De body is lekker stevig waar de kruiden en donkere fruit mooi terug komen. De ...Meer informatie

Omschrijving van deze Australische Durif:

Deze Durif vonden wij een aangename ontdekking, want deze kom je niet vaak tegen. De kleur is intens paars en in de neus zijn er aroma's van donker fruit, chocolade en kruiden. De body is lekker stevig waar de kruiden en donkere fruit mooi terug komen. De tannines zijn goed in balans. 

 

Druivensoort:

100% Durif

 

Gastronomie:

Dit is goede wijn bij wildgerechten want de stevigheid en body zorgen voor een goede balans met gegrild rood vlees, een biefstuk of zelfs een gegrilde hamburger. Ook lekker bij een (wild)stoofpotje. 

 

Wat meer over de wijnstreek Riverina:

Riverina ligt in het zuiden van New South Wales op zo’n 480  km van Sydney. In 1913 werd de eerste wijnstok aangeplant en het aantal wijngaarden groeide sterk na de Eerste Wereldoorlog omdat de soldaten toen een stuk land kregen als beloning.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied de thuis van vele Italiaanse immigranten die er wijnhuizen begonnen. De bodem bestaat uit zandachtige rivierafzettingen en klei. Het klimaat is warm en droog.

 

Over De Bortoli Wijnen:

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen van Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen aan het hoofd van dit familiebedrijf.

Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio’s  bieden ze het beste wat Down Under op wijngebied te vinden is. Gaande van krachtige Shiraz uit de Riverina tot de verfijnde Pinot Noir en Riesling uit Yarra Valley in het koele uiterste zuiden.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Kenneth Demeulenaere Geplaatst op 7 Augustus 2018 at 21:12

Had ik meer flessen moeten bestellen dan had ik het niet gedaan, maar vond het perfect om 10 verschillende wijnen te kiezen, inclusief deze. Trouwens best lekker


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen