Cuvée Bouchard Aîné Rouge

De Cuvee Rouge van Bouchard Aîné is fruitig en smaakt naar zwarte bes, kruisbes met een vleugje drop. De wijn is makkelijk te drinken en heeft een fruitige intensiteit en frisse geur. ...Meer informatie

Omschrijving van deze rode Franse Bourgogne:

De Cuvee Rouge van Bouchard Aîné is fruitig en smaakt naar zwarte bes, kruisbes met een vleugje drop. De wijn is makkelijk te drinken en heeft een fruitige intensiteit en frisse geur.

 

Druivensoort:

65% Syrah & 35% Gamay

 

Rijping:

Zoals vele wijnen uit de Bourgogne rijpte deze wijn enkel in inox cuves om zijn fraicheur te behouden.

 

Gastronomie:

Deze Cuvée is heerlijk bij rood en gegrild vlees, wild, verse kazen en kruidige gerechten.

 

Meer over wijnhuis Bouchard:

Toen Michel Bouchard zich in 1731 vestigde in de Bourgogne om een wijnboer te worden legde hij de bourgondische roots van de familie vast. In 1750 kwam zijn oudste zoon Joseph hem vergezellen en werd het beroemde huis Bouchard opgericht. Dit groeide uit tot een ontwikkeling waarin veel samengewerkt werd met lokale wijnboeren.

Door het samenbrengen van hun deskundigheid en kennis van bedrijfsvoering groeide het bedrijf tot wat het vandaag de dag is. Het huis van Bouchard Aine & Fils bestaat al meer dan twee eeuwen en zoekt nog elke dag naar de juiste combinatie van kwaliteit, authenticiteit en selectie om elke wijnkamer te laten genieten van hun wijnen. Zij staan bekend om hun strenge selectie van druiven.

Meer over de wijnstreek Bourgogne:

Bourgogne is een van 's-werelds meest beroemde wijngebieden en ligt in het oostelijke midden van het Franse land. De bourgogne strekt zich uit van de regio Chablis in het noorden tot de omgeving van de stad Lyon in het zuiden en heeft een lengte van zo`n 300 kilometer. De Bourgogne is wellicht het meest traditionele gebied van Frankrijk. Het is kleinschaliger dan bijvoorbeeld Bordeaux. Een wijngaard heeft soms wel tientallen verschillende eigenaars die ieder hun eigen stijl wijn maken. Gecompliceerd en intrigerend tegelijk.

Grote châteaus vind je er niet; het is meer een streek van kleine domeinen. Ook de wijnen zijn er anders. Blenden van verschillende druivensoorten gebeurt hier niet. Wijnmaken is in de Bourgogne het tot uitdrukking brengen van subtiele variaties op een vast thema: terroir. Voor rood gebeurt dat met de pinot noir, voor wit met de chardonnay. De nuances verschillen van district tot district, van gemeente tot gemeente, en van wijngaard tot wijngaard.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen