Costa Cruz Tempranillo - Shiraz

Droge en volle rode wijn met aroma's van rood en donker fruit typisch voor de Tempranillo en dit wordt heel mooi in evenwicht gebracht met een lichte kruidige toets van de Shiraz druif. Geniet nu mee van het palletvoordeel op deze wijn. ...Meer informatie

Proefnotitie van de Spaanse rode wijn Costa Cruz:

Droge en volle rode wijn met aroma's van rood en donker fruit typisch voor de Tempranillo en dit wordt heel mooi in evenwicht gebracht met een lichte kruidige toets van de Shiraz druif. We proeven een warme en volle rode wijn met een lekkere afdronk en zachte tannines in de mond.

Deze duoblend ofwel combinatie van twee druiven zorgt voor een mooi geheel, het fruit en zachtheid van Tempranillo en een beetje pit van Syrah. Dit is één van onze huisfavorieten. Geniet nu mee van het palletvoordeel op deze wijn, we hebben namelijk enorme kortingen bedongen door een grote hoeveelheid aan te kopen.

Druiven:

Een mooi huwelijk van 85% Tempranillo & 15% Shiraz

 

Gastronomie:

Heerlijk om zo te drinken en een passe partout wijn bij oa pasta, paëlla, vleesgerechten en heel goed om op een feestje te schenken.

 

Over de wijnstreek La Mancha:

Castilla-La Mancha is een groot wijngebied dat ten zuiden en ten oosten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt. De omstandigheden voor wijnbouw in deze regio zijn hard. Het hete en droge Castilla-La Mancha staat van oudsher bekend als een bron van lage kwaliteit bulkwijn. Meer dan de helft van de druiven van Spanje worden hier verbouwd.

In de afgelopen decennia echter (en vooral sinds 1986, toen Spanje lid van de Europese Unie)  heeft de wijnbouw een revolutie ondergaan die het beeld van wijnen uit Castilla-La Mancha hebben veranderd.
Zowel grote producenten en kleinere bedrijven maken nu gebruik van moderne wijnbouwtechnologieën, gecombineerd met een oordeelkundige selectie van druivensoorten en rijpingtechnieken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


W. Baay Geplaatst op 26 April 2017 at 09:47

Een goede correcte wijn, maar naar mijn smaak een beetje anoniem, zo zijn er heel veel van.


bert barten Geplaatst op 28 Juni 2015 at 09:38

Een aanrader voor iedereen ook gezien de prijs!! Heb deze wijn toegevoegd aan mijn lijst van lekkere wijnen!!


Ad Christiaans Geplaatst op 23 Juni 2015 at 11:08

Prima prijs/kwaliteitsverhouding.


4.35 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen