Costa Cruz Tempranillo - Granacha

Trendy en verbluffend lekker het hele jaar door. Het rode fruit met op de voorgrond een neus vol aardbeien en rood fruit maken van deze rosé een verfrissende maar toch een mondvullende wijn. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Spaanse wijn:

Trendy en verbluffend lekker het hele jaar door. Het rode fruit met op de voorgrond een neus vol aardbeien en rood fruit maken van deze rosé een verfrissende maar toch een mondvullende wijn.

 

Druiven:

90% Tempranillo & 10% Granacha

 

Gastronomie:

Heerlijk bij pasta's en gevogelte. 

Over de wijnstreek La Mancha:

Castilla-La Mancha is een groot wijngebied dat ten zuiden en ten oosten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt. De omstandigheden voor wijnbouw in deze regio zijn hard. Het hete en droge Castilla-La Mancha staat van oudsher bekend als een bron van lage kwaliteit bulkwijn. Meer dan de helft van de druiven van Spanje worden hier verbouwd.

In de afgelopen decennia echter (en vooral sinds 1986, toen Spanje lid van de Europese Unie)  heeft de wijnbouw een revolutie ondergaan die het beeld van wijnen uit Castilla-La Mancha hebben veranderd.
Zowel grote producenten en kleinere bedrijven maken nu gebruik van moderne wijnbouwtechnologieën, gecombineerd met een oordeelkundige selectie van druivensoorten en rijpingtechnieken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Johan Geplaatst op 27 Juli 2018 at 14:25

Ach, voor zijn prijs alleraardigst. Dan hoef ik niet perse een rose van 15 euro :)


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen