Codorníu Rondel Gold Cava Brut

Heldere strogele kleur, duidelijk aanwezige bubbels. Aangename fruitige aroma's van appel, peer, citrus en ananas. Ontdek ook een vleugje brood en gist, typisch voor de goede rijping in de kelders. Zeer aangenaam op de tong en met een licht zuurtje. ...Meer informatie

Beschrijving van deze Cava:

Heldere strogele kleur, duidelijk aanwezige bubbels. Aangename fruitige aroma's van appel, peer, citrus en ananas. Ontdek ook een vleugje brood en gist, typisch voor de goede rijping in de kelders. Zeer aangenaam op de tong en met een licht zuurtje. 
Zoals veel Cava's bestaat deze uit 3 druiven. De Macabeo geeft een frisse zuurheid en een rijk floraal boeket. De Xarel-lo zorgt voor de goede basis en de Parellada zorgt voor volle aroma's en florale toetsen.
Alle druiven komen van de wijngaard het dichtst gelegen bij de Mediterraanse zee zodat deze het meest expressief zijn.

Serveer deze Cava gekoeld en vermijd snel af koelen in de diepvries.  

 

Druiven:

Gemaakt van Macabeo, Xarello en Parellada.

Lekker bij deze Cava:

Het ultieme aperitief drankje uiteraard maar ook zeer aangenaam bij gegrilde vis, stoofpotjes en gemarineerde vis. 

Over het Cavahuis Codorníu:

De Codorníu familie maakt al sinds 1551 wijnen. Men kan tot zo ver terug vinden dat men eigenaar was van grote stukken wijngaard. Dit is tevens een echte pioniersfamilie, zo maakte zij als een van de eerste in de wereld reclame voor hun producten en was een tv-spotje voor hun Cava de eerste op de Spaanse televisie. De naam Codorníu komt van Anna Codorníu en haar huwelijk met Miquel Raventós. Hij eerde haar door haar achternaam te gebruiken voor hun Cava's. 
In 1976 ontving Codorníu een hoogste accolade van de Spaanse Koning Juan Carlos toen hij hun kelder tot nationaal monument verklaarde. 
De allereerste rosé Cava komt ook van deze pioniersfamilie. Zij lanceerde dit product, gemaakt met 100% Pinot Noir in 2002. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Isabelle Daems Geplaatst op 8 November 2017 at 10:40

Wij drinken deze Cava graag maar vinden het ook het ideale cadeau om te geven bij een etentje


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen