Codorníu Brut Rosé

Mooie kleur die lijkt op kersen en aardbeien. Fijne bubbels en in het glas aroma's van rood fruit, aardbeien, kersen en bosvruchten en een vleugje groene appel. ...Meer informatie

Beschrijving van deze Cava Brut Rosé:

Mooie kleur die lijkt op kersen en aardbeien. Fijne bubbels en in het glas aroma's van rood fruit, aardbeien, kersen en bosvruchten en een vleugje groene appel.
De body is elegant en licht. Deze Cava is mooi in balans met een aangenaam zuurtje, voldoende zoetheid en een verfrissende finish.   

Druiven:

70% Pinot Noir & 30% Chardonnay

Lekker bij deze Cava:

Deze Cava vraagt om een geschikt moment om op te toasten. 

Over het Cavahuis Codorníu:

De Codorníu familie maakt al sinds 1551 wijnen. Men kan tot zo ver terug vinden dat men eigenaar was van grote stukken wijngaard. Dit is tevens een echte pioniersfamilie, zo maakte zij als een van de eerste in de wereld reclame voor hun producten en was een tv-spotje voor hun Cava de eerste op de Spaanse televisie. De naam Codorníu komt van Anna Codorníu en haar huwelijk met Miquel Raventós. Hij eerde haar door haar achternaam te gebruiken voor hun Cava's. 
In 1976 ontving Codorníu een hoogste accolade van de Spaanse Koning Juan Carlos toen hij hun kelder tot nationaal monument verklaarde. 
De allereerste rosé Cava komt ook van deze pioniersfamilie. Zij lanceerde dit product, gemaakt met 100% Pinot Noir in 2002. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen