Chateau Tour Calon Saint-Emilion

Deze wijn is een weerspiegeling van het domein. Met de grootste zorg en aandacht worden op het domein van Chateau Tour Calon te Puisseguin-Saint-Emilion wijnen geproduceerd. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Puisseguin-Saint-Emilion:

Deze wijn is een weerspiegeling van het domein. Met de grootste zorg en aandacht worden op het domein van Chateau Tour Calon te Puisseguin-Saint-Emilion wijnen geproduceerd. Voor deze specifieke wijn werden enkel de druiven van wijnranken van gemiddeld 40 jaar oud gebruikt. De verfijndheid, elegantie en souplesse komt je dan ook tegemoet bij het genieten van deze wijn. 

In het deelgebied Puisseguin-Saint-Emilion wordt enkel rode wijn gemaakt, specifiek van de druiven Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Het terrein omvat zo'n 750 ha en is gelegen aan de rechteroever van de Dordogne. Door de geweldige bodemstructuur en de oude wijnranken zijn dit jaar na jaar topwijnen.

Druivensoort:

65% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc.

Gastronomie:

Een wijn om van genieten bij varkensvlees, spare ribs, kruidige grillades en harde kazen.

Over de wijnstreek:

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon. 
De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Robert Geplaatst op 25 April 2016 at 12:57

We drinken graag wijnen uit de Saint-Emillion streeks en waren aangenaam verrast van deze wijn, mede door zijn prijs/kwaliteitsverhouding


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen