Château Terrefort Lescalle - Bordeaux

Een heerlijke wijn met fleurige aroma’s van kersenpitten, bramen en zwarte bessen. In de mond herkennen we noties van sappige drop en een vleugje chocola. ...Meer informatie

Omschrijving van deze rode Bordeauxwijn:

Een heerlijke wijn met fleurige aroma’s van kersenpitten, bramen en zwarte bessen. In de mond herkennen we noties van sappige drop en een vleugje chocola.

Druivensoort:

70% Merlot & 30% Cabernet Sauvignon

Gastronomie:

Een wijn om jong van genieten bij varkensvlees, spare ribs, kruidige grillades en harde kazen.

Over de wijnstreek Bordeaux:

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon. De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

 

Over het wijnhuis Chateau Terrefort:

Dit mooie kasteel werd gebouwd door Emmanuel Tessandier in 1875, te Margaux. De wijngaarden omzomen zeer mooi het kasteel en zorgen voor een adembenemed schouwspel. De familie kende financiële problemen en ging zich dan in Le Havre vestigen. Daar zetten zij een reusachtige scheepswerf op en maakten opnieuw fortuin.

Ondermeer de pakketboten zoals de Club Med I en II zijn van deze werf afkomstig. Het eigendom is een vesting van de familie Tessandier die nu pendelt tussen de scheepswerf in Le Havre en Bordeaux, waar zij verschillende uitbatings- en handelszetels hebben en momenteel prachtige wijnen produceren.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Maria Geplaatst op 5 November 2014 at 05:56

Heel lekkere rode Bordeaux wijn.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen