Château Terrefort Lescalle - Bordeaux

Een heerlijke wijn met fleurige aroma’s van kersenpitten, bramen en zwarte bessen. In de mond herkennen we noties van sappige drop en een vleugje chocola. ...Meer informatie

Omschrijving:

Een heerlijke wijn met fleurige aroma’s van kersenpitten, bramen en zwarte bessen. In de mond herkennen we noties van sappige drop en een vleugje chocola.

Druivensoort:

70% Merlot & 30% Cabernet Sauvignon

Gastronomie:

Een wijn om jong van genieten bij varkensvlees, spare ribs, kruidige grillades en harde kazen.

Over de wijnstreek Margaux:

Margaux is een gemeente in de Haut-Medoc, gelegen op de plaats waar de Dordogne en de Garonne samenvloeien. Margaux-wijnen staan bekend als de meest vrouwelijke, meest elegante en meest verfijnde wijnen van de hele Bordeaux-streek!

De bodem is hier licht en kiezelachtig wat de wijnen hun elegante complexiteit bezorgen. In Margaux worden enkele van de meest gerennomeerde wijnen ter wereld gemaakt.

Over het wijnhuis:

Dit mooie kasteel werd gebouwd door Emmanuel Tessandier in 1875, te Margaux. De wijngaarden omzomen zeer mooi het kasteel en zorgen voor een adembenemed schouwspel. De familie kende financiële problemen en ging zich dan in Le Havre vestigen. Daar zetten zij een reusachtige scheepswerf op en maakten opnieuw fortuin.

Ondermeer de pakketboten zoals de Club Med I en II zijn van deze werf afkomstig. Het eigendom is een vesting van de familie Tessandier die nu pendelt tussen de scheepswerf in Le Havre en Bordeaux, waar zij verschillende uitbatings- en handelszetels hebben en momenteel prachtige wijnen produceren.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Maria Geplaatst op 5 November 2014 at 05:56

Heel lekkere rode Bordeaux wijn.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen