Château Terrefort Lescalle - Bordeaux Supérieur

Deze Bordeaux Supérieur heeft een mooie robijnrode kleur met een bouquet van rood fruit en een ondertoon van hout door de rijping gedurende 12 maanden ik Franse eiken vaten. Schitterende lange en volle afdronk met het fruit op de voorgrond. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Bordeaux Supérieur:

Deze Bordeaux Supérieur heeft een mooie robijnrode kleur met een bouquet van rood fruit en een ondertoon van hout door de rijping gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten. Deze Terrefort Lescalle is mooi vol en rond en heeft een gebalanceerd smaakpalet van intens rood fruit en vanille.

Druivensoort:

65% Merlot – 20% Cabernet Sauvignon – 10% Cabernet Franc – 5% Petit Verdot

Rijping:

12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten waarvan 30% in eerstejaarse nieuwe eiken vaten.

Gastronomie:

De ideale metgezel bij alle soorten vlees met sauzen en gevogelte. Ook al is hij nu reeds heerlijk, reserveer zeker nog een aantal flesjes voor binnen enkele jaren bij een gevarieerde kaasschotel.

Over de wijnstreek Bordeaux:

Margaux is een gemeente in de Haut-Medoc, gelegen op de plaats waar de Dordogne en de Garonne samenvloeien. Margaux-wijnen staan bekend als de meest vrouwelijke, meest elegante en meest verfijnde wijnen van de hele Bordeaux-streek!

De bodem is hier licht en kiezelachtig wat de wijnen hun elegante complexiteit bezorgen. In Margaux worden enkele van de meest gerennomeerde wijnen ter wereld gemaakt.

Over het wijnhuis:

Dit mooie kasteel werd gebouwd door Emmanuel Tessandier in 1875, te Margaux. De wijngaarden omzomen zeer mooi het kasteel en zorgen voor een adembenemed schouwspel. De familie kende financiële problemen en ging zich dan in Le Havre vestigen. Daar zetten zij een reusachtige scheepswerf op en maakten opnieuw fortuin.

Ondermeer de pakketboten zoals de Club Med I en II zijn van deze werf afkomstig. Het eigendom is een vesting van de familie Tessandier die nu pendelt tussen de scheepswerf in Le Havre en Bordeaux, waar zij verschillende uitbatings- en handelszetels hebben en momenteel prachtige wijnen produceren.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Patrick Van Camp Geplaatst op 5 November 2014 at 06:16

Vind dit een heel lekkere Bordeaux wijn. Veel meer klasse dan veel St Emilion wijnen.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen