Château Saint-Louis la Perdrix Rouge

Deze wijn komt van druiven van de oudste wijngaarden rond het kasteel Artix. De Carignan druiven worden met de hand geplukt. De Syrah en Grenache druiven worden pas geplukt als ze de optimale rijping hebben bereikt. Door de rijping in eikenhouten vat... ...Meer informatie

Omschrijving van deze rode Franse wijn:

Deze wijn komt van druiven van de oudste wijngaarden rond het kasteel Artix. De Carignan druiven worden met de hand geplukt. De Syrah en Grenache druiven worden pas geplukt als ze de optimale rijping hebben bereikt. Door de rijping in eikenhouten vaten heeft deze wijn mooie aroma's van geroosterde noten. 
De wijn heeft een intense dieprode kleur. De aroma's zijn complex met zowel hints van fruit en geroosterde noten. De aroma's zijn duidelijk aanwezig maar ook subtiel. Het smaakpalet bevat mooie tonen van kersen en bramen. 

Druivenras:

50% Syrah, 35% Grenache en 15% Carignan

Lekker bij deze rode wijn:

Deze krachtige wijn is lekker bij wild en andere gerechten met een mooi stukje vlees. 

Over het wijnhuis Château Saint-Louis la Perdrix:

De wijngaard Château Saint-Louis la Perdrix omvat zo'n 50 hectare en deze liggen eigenlijk in een rechte lijn over de lage hellingen van de Costières de Nîmes appellatie. Dit is het meest zuidelijke puntje van de Rhône. 
Het terroir heeft de meest optimale omstandigheden voor de druiven die het best gedijen in de Languedoc. De aanwezigheid van kiezeltjes zorgt ervoor dat de wijnranken overdag niet compleet worden blootgesteld aan de warmte en 's avonds komt deze warmte dan geleidelijk vrij. De bodem blijft dus mooi koel en kunnen de druiven rustig rijpen. De bodem bestaat uit arme rode klei waardoor de wijnen een mooie mineraliteit meekrijgen die ondertussen typerend zijn voor het Chateau.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen