Château Saint-Louis la Perdrix blanc

Deze wijn heeft prachtige gouden schitteringen. In de neus ontdekt u heerlijke aroma's van zachte kruiden, noten, steranijs en citrus. De wijn is vol in de mond, de aroma's van geroosterde noten en kruiden blijven lang hangen. ...Meer informatie

Smaakomschrijving van deze Franse witte wijn:

Deze wijn heeft prachtige gouden schitteringen. In de neus ontdekt u heerlijke aroma's van zachte kruiden, noten, steranijs en citrus. De wijn is vol in de mond, de aroma's van geroosterde noten en kruiden blijven lang hangen.
De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt en geselecteerd. De ranken zijn bij de oudste van het kasteeldomein. De aroma's van geroosterde noten komt doordat een deel van de opbrengst op eiken vaten wordt gerijpt. 

Druivenras:

70% Roussanne en 30% Grenache-blanc 

Lekker bij deze witte wijn:

Deze wijn is heerlijk bij gebakken sint Jacobsvruchten, vis- en gevogeltegerechten met een lekker sausje. Geniet van deze wijn bij een kaasplankje of als aperitief. 

Over het wijnhuis Château Saint-Louis la Perdrix:

De wijngaard Château Saint-Louis la Perdrix omvat zo'n 50 hectare en deze liggen eigenlijk in een rechte lijn over de lage hellingen van de Costières de Nîmes appellatie. Dit is het meest zuidelijke puntje van de Rhône. 
Het terroir heeft de meest optimale omstandigheden voor de druiven die het best gedijen in de Languedoc. De aanwezigheid van kiezeltjes zorgt ervoor dat de wijnranken overdag niet compleet worden blootgesteld aan de warmte en 's avonds komt deze warmte dan geleidelijk vrij. De bodem blijft dus mooi koel en kunnen de druiven rustig rijpen. De bodem bestaat uit arme rode klei waardoor de wijnen een mooie mineraliteit meekrijgen die ondertussen typerend zijn voor het Chateau. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Francois Geplaatst op 6 Oktober 2017 at 16:30

Ik ben vaak op zoek naar blends die ik niet ken en dat was bij deze ook het geval. Mooi fris en fruitig, interessante neus. Fijne ontdekking!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen