Chateau Pouyanne Graves Rouge

Deze rode wijn uit de Graves uit Bordeaux, bekroond met een zilveren medaille op het Concours de Bruxelles in 2014 is een uitermate aangename wijn. Een mooie, volle granaatrode kleur, kenmerkend voor de appelatie. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Franse rode wijn:

Deze rode wijn uit de Graves uit Bordeaux, bekroond met een zilveren medaille op het Concours de Bruxelles in 2014 is een uitermate aangename wijn. Een mooie, volle granaatrode kleur, kenmerkend voor de appelatie. Frisse aroma's van kersen met een ondertoon van bosbessen en een een vleugje chocolade maken deze wijn tot één van de betere Graves-wijnen uit de regio. Intens genieten doe je bij deze fles met een zuivere en mondvullende afdronk.

Awards/Medailles:

Winnaar zilveren medaille Challenge International du vin

Druivensoort:

50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon & 25% Cabernet Franc.

Gastronomie:

Een wijn om van te genieten bij varkensvlees, spare ribs, kruidige grillades en harde kazen.

Over de wijnstreek Graves:

Graves is het gebied direct onder Bordeaux, links van de Garonne rivier. De wijngaarden liggen op arme grond met veel puimsteen en steengruis. In Graves worden droge, milde witte wijnen van voornamelijk Sémillon en Sauvignon blanc gemaakt. De rode wijn uit Graves wordt gemaakt van dezelfde wijnen als in de de Médoc  met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Voor de zoete wijnen uit Sauternes is de Sémillon de belangrijkste druif.

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen