Chateau Pouyanne Graves Blanc

Deze heerlijke witte grand vin de Bordeaux uit de Graves met zijn frisse blend van Sémillon en Sauvignon Blanc is heerlijk zacht op de tong met zijn tropische expressies van witte vruchten, citrus en kweeper. Een aanrader. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Franse witte wijn:

Deze heerlijke witte grand vin de Bordeaux uit de Graves met zijn frisse blend van Sémillon en Sauvignon Blanc is heerlijk zacht op de tong met zijn tropische expressies van witte vruchten, citrus en kweeper. Een aanrader voor al wie houdt van een zachte wijn heerlijk in balans. Geniet hiervan als aperitief of bij lichte voorgerechten.

Druivensoort:

80% Sémillon & 20% Sauvignon Blanc

Gastronomie:

Een wijn om jong van genieten als aperitief of bij lichte voorgerechten.

Over de wijnstreek Graves:

Graves is het gebied direct onder Bordeaux, links van de Garonne rivier. De wijngaarden liggen op arme grond met veel puimsteen en steengruis. In Graves worden droge, milde witte wijnen van voornamelijk Sémillon en Sauvignon blanc gemaakt. De rode wijn uit Graves wordt gemaakt van dezelfde wijnen als in de de Médoc  met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Voor de zoete wijnen uit Sauternes is de Sémillon de belangrijkste druif.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen