Château Monregard La Croix Pomerol

In de neus zoete specerijen, rijp zwart fruit en vanille door de houtrijping. De wijn heeft een intens karakter en is stevig te noemen. De body is vol van fruit, ontdek ook wat toetsen van chocolade.  ...Meer informatie

Hoe proeft deze Pomerolwijn:

In de neus zoete specerijen, rijp zwart fruit en vanille door de houtrijping. De wijn heeft een intens karakter en is stevig te noemen. De body is vol van fruit, ontdek ook wat toetsen van chocolade. 

Druivensoorten:

100% Merlot

 

Rijping:

De wijn genoot een houtrijping van 18 maanden in Franse eiken vaten waarvan jaarlijks 30% vernieuwd wordt.

 

Lekker bij deze Pomerol:

Een mooie begeleider bij het meeste rood vlees, lam en kalfsvlees.

 

Over Chateau Monregard La Croix:

Er zijn familiebanden die niet verdwijnen. Net als een broer, Monregard La Croix
deelt met de Clos du Clocher zijn creatie in de jaren 1920 door Jean-Baptiste Audy,
hetzelfde technische team, dezelfde broedplaats ... Net als een broer, hij verschilt er ook van
diep door zijn eigen karakter en zijn terroir uit elkaar.

 

Over de wijnstreek Bordeaux:

Onder de wijnen van Bordeaux maakt Pomerol geen aanspraak op de finesse en distinctie die bijvoorbeeld bij Médoc te vinden is, maar body en souplesse kom je wél tegen. Dat verklaart waarom de wijn ook in betrekkelijke slechte en natte jaren op kwaliteit blijft. Want Pomerol, met zijn waterdoorlatende bodem, is beter bestand tegen veel regen dan veel andere wijnstreken.

Pomerol van een minder goed jaar is niet duur en heeft niettemin genoeg body. Pomerol is in het algemeen goed geschikt om te bewaren, waarbij absoluut Pétrus genoemd moet worden, dit chateau mag zeker niet te jong gedronken worden. Er kunnen grote verschillen optreden tussen de verschillende crus. De factoren die daarbij een rol spelen zijn de wijnstokvariëteit, de opbrengst per hectare en de wijnbereiding, de wijze van vinificatie. Het is duidelijk dat de tijd die de wijn in de gistkuip heeft doorgebracht, bepalend is voor de leeftijd die de wijn kan bereiken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen