Château La Tertre Bordeaux Möelleux

In het glas ontdekken we een mooie, volle gele kleur. Geniet van zoetige aroma's van gekonfijt en geroosterd exotisch fruit.   ...Meer informatie

Omschrijving van deze witte zoete Bordeauxwijn:

In het glas ontdekken we een mooie, volle gele kleur. Geniet van zoetige aroma's van gekonfijt en geroosterd exotisch fruit.  

Druivensoort:

70% Sémillon en 20% Sauvignon Blanc

Gastronomie:

Deze zoete witte wijn is heerlijk als zoet aperitiefje, maar ook uitermate smaakvol bij foie gras of faux gras. Uiteraard een topper bij desserten of een kaasplankje. 

Over de wijnstreek Bordeaux:

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon. De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen