Château La Foret - Lalande de Pomerol

Deze Lalande-de-Pomerol heeft een mooie complexiteit, is rond, rijp en sappig in de neus. Aroma’s van van zwarte bessen, bosbessen en bramen overheersen gevolgd door hints van kersen en pruimen. ...Meer informatie

Hoe proeft deze rode Lalande de Pomerolwijn:

Deze Lalande-de-Pomerol heeft een mooie complexiteit, is rond, rijp en sappig in de neus. Aroma’s van van zwarte bessen, bosbessen en bramen overheersen gevolgd door hints van kersen en pruimen.

Als het glas even open komt de houtrijping tot zijn recht met noties van vanille, zoethout, rook, tabak en chocolade. De wijn heeft in de mond een fluweelzachte en romige aanzet met zijde-achtige tannines en een vleugje van pepermunt, zoethout en viooltjes.

Druivensoorten:

80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc

Rijping:

De wijn genoot een houtrijping van 16 maanden in Franse eiken vaten waarvan jaarlijks 30% vernieuwd wordt.

Lekker bij deze Lalande de Pomerol:

Een mooie begeleider bij het meeste rood vlees, kalfszwezerik, gebakken kalfslever, pluimvee, lamskotletjes en gebraden konijn.

Over Château La Foret:

De vinificatie van Château La Foret staat onder de deskundige leiding van de heer Derenoncourt. Zo heeft deze wijn zich kunnen ontwikkelen tussen de Grands Crus Classés van de Bordeaux. Dankzij de toepassing van behendige vinificatiemethode verkrijgt men hier een verfijnd evenwicht tussen het hout en het fruit.

Wijnstreek Bordeaux:

Onder de wijnen van Bordeaux maakt Pomerol geen aanspraak op de finesse en distinctie die bijvoorbeeld bij Médoc te vinden is, maar body en souplesse kom je wél tegen. Dat verklaart waarom de wijn ook in betrekkelijke slechte en natte jaren op kwaliteit blijft. Want Pomerol, met zijn waterdoorlatende bodem, is beter bestand tegen veel regen dan veel andere wijnstreken.

Pomerol van een minder goed jaar is niet duur en heeft niettemin genoeg body. Pomerol is in het algemeen goed geschikt om te bewaren, waarbij absoluut Pétrus genoemd moet worden, dit chateau mag zeker niet te jong gedronken worden. Er kunnen grote verschillen optreden tussen de verschillende crus. De factoren die daarbij een rol spelen zijn de wijnstokvariëteit, de opbrengst per hectare en de wijnbereiding, de wijze van vinificatie. Het is duidelijk dat de tijd die de wijn in de gistkuip heeft doorgebracht, bepalend is voor de leeftijd die de wijn kan bereiken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen