Chateau La Croix de Chéreau Saint-Emilion

Een heerlijke wijn met fleurige aroma’s van kersenpitten, bramen en zwarte bessen. In de mond herkennen we noties van sappige drop en een vleugje chocola. De typiciteit van de Saint-Emilion komt hier mooi naar voren en zorgt voor een aangename smaak. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Franse rode wijn:

Een heerlijke wijn met fleurige aroma’s van kersenpitten, bramen en zwarte bessen. In de mond herkennen we noties van sappige drop en een vleugje chocola. De typiciteit van de Saint-Emilion komt hier mooi naar voren en zorgt voor een zeer aangename zachte smaak. De wijn is ongefilterd en dat proef je onmiddellijk aan de kwaliteit. Voorzichtig uitschenken en een uurtje vooraf openen.

Deze wijn komt specifiek uit La Montagne-Saint-Emilion. Hier ligt zo'n 1400 ha aan de oostelijke grens met Lalande de Pomerol. De wijnen doorstaan elke blinde proeverij met de Saint Emilion Grand Cru's want ze zijn heerlijk soepel en fruitig, met veel finesse en een mooie rijping. 

Druivensoort:

Merlot, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc.

Gastronomie:

Deze wijn past heerlijk bij diverse gerechten met rood vlees, bij gevogelte met een romige saus en uiteraard bij een lekker kaasplankje. Onze sommelier zou hem tevens aanraden bij een barbeque met een pittig stukje wild.

Over de wijnstreek:

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon. 
De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen