Château Haut Mayne Rouge - Graves

Château Haut-Mayne rood heeft een levendige, intense en schitterende rode kleur van granaat met robijnkleurige reflecties. Deze wijn is heel fruitig door het vers rood fruit en rijpe aardbeien, cassis en een vleugje vanille in de neus. ...Meer informatie

Hoe proeft deze rode wijn uit Graves:

Château Haut-Mayne rood heeft een levendige, intense en schitterende rode kleur van granaat met robijnkleurige reflecties. Deze wijn is heel fruitig door het vers rood fruit en rijpe aardbeien, cassis en een vleugje vanille in de neus.

In de mond is deze wijn soepel en zuiver. Mooi uitgebalanceerde tannines, een lange, aangename finale met noties van bosvruchten waardoor deze wijn heel elegant en harmonieus is.

Druivensoorten:

60% Cabernet Sauvignon & 40% Merlot

Rijping:

Na de gisting wordt de wijn gedeeltelijk in Franse houten eiken vaten gedurende 12 maanden bewaard. Een deel van de wijn rijpt verder in inox cuves om de frisheid van de wijn te garanderen.

Lekker bij Château Haut Mayne rode wijn:

Deze wijn smaakt enorm goed bij gevogelte, rood gegrild vlees, wilde paddestoelen en licht romige kazen.

Wijnhuis Chateau Haut Mayne:

Chateau Haut Mayne is eigendom van Michel Boyer en is producent van één van de oudere crus uit de Graves. De wijngaarden kijken uit op de vallei van de Garonne en bevinden zich tussen het gebied van de Sauternes en de Graves van Léognan.

Ze zijn gelegen op een plateau met een bodem van kiezelstenen, genaamd 'les moulins'. Onder de oppervlakte bevindt er zich een kalkbodem. Het geheel wordt met elkaar verbonden door het aanwezige zand. Het plateau is rijk aan zon, zodat de temperaturen soms hoog kunnen oplopen. De grond is aan de oppervlakte meestal droog, zodat de wortels van de wijnranken tot diep in de bodem doordringen.

De witte wijnen van Château Haut Mayne worden pas geoogst wanneer de druiven tot perfecte rijpheid gekomen zijn.

Over de wijnstreek Graves:

Graves is het gebied direct onder Bordeaux, links van de rivier de Garonne. De wijngaarden liggen op arme grond met veel puimsteen en steengruis. In Graves worden droge, milde witte wijnen van Sémillon en Sauvignon Blanc als Graves Supérieurs op de markt gebracht. De rode wijn uit Graves wordt gemaakt van dezelfde wijnen als in de Médoc: Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Voor de zoete wijnen uit Sauternes is de Sémillon de belangrijkste druif.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen