Chateau Du Moulin Vin de Bordeaux

Een heerlijke wijn om dagelijks van te genieten door zijn aantrekkelijke neus en intense zachtheid in de mond. De druiven voor deze toch wel betaalbare Bordeaux uit Gironde worden elk jaar met zorg en veel respect geselecteerd en geplukt. ...Meer informatie

Omschrijving van deze rode Chateauwijn:

Een robijnrode Châteauwijn die geurt naar zwarte bessen en kersen. Vol en vlezig in de mond met een zachte afdronk. Een heerlijke wijn om dagelijks van te genieten door zijn aantrekkelijke neus en intense zachtheid in de mond. De druiven voor deze toch wel betaalbare Bordeaux uit Gironde worden elk jaar met zorg en veel respect geselecteerd en geplukt. Een wijn om reeds jong te drinken met zachte tannines en een volle smaak.

Druivensoort:

Merlot, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc.

Gastronomie:

Een lekkere Bordeaux wijn die past bij gerechten met wit vlees, grillades en kazen maar ook prima bij een lekker gekruid lamsboutje. 

Over de wijnstreek:

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon. De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen