Château des Eyssards Moelleux

De zoetheid in deze wijn komt er omdat de druiven extra lang rijpten volgens een natuurlijk proces. De sauvignon blanc zorgt voor de typische grassige aroma’s, de Semillon voor een gezonde complexiteit en de Muscadelle voor de zoetere hints. ...Meer informatie

Hoe proeft deze zoete wijn:

De zoetheid in deze wijn komt er omdat de druiven extra lang rijpten volgens een natuurlijk proces. De sauvignon blanc zorgt voor de typische grassige aroma’s, de Semillon voor een gezonde complexiteit en de Muscadelle voor de zoetere hints.

Druivensoorten:

50% Sémillon, 30% Muscadelle & 20% Sauvignon Blanc

Gastronomie:

Hier geniet je steevast van bij vele desserten met chocolade of een kaasplankje. Uiteraard gewoon lekker om zo van te genieten voor de mensen die een tikkeltje zoeter appreciëren.

Over Bergerac:

Bergerac heeft altijd geleden onder de macht van Bordeaux, dat Bergerac beschouwde als een gevaarlijke concurrent. De machtige buur belemmerde de handel van Bergerac. Toch is het de laatste jaren als wijngebied in opkomst.

De wijnbouw is geconcentreerd in een ruime kring rond de stad Bergerac. De wijngaarden liggen op de hellingen van heuvels op de linker- en rechteroever van de Dordogne. De grondsoort van het gebied varieert van zanderig grind tot kwartshoudende- en kalkhoudende klei.

Over Château des Eyssards:

Chateau des Eyssards is een prachtig wijndomein met 48 hectare groot, gelegen ten zuidwesten van de stad Bergerac. Pascal Cuisset is de eigenaar en één van de meest getalenteerde wijnmakers uit de regio.

De heer Cuisset maakt weliswaar gebruik van de meest moderne vinificatietechnieken, echter het is zijn overtuiging dat goede wijn gemaakt wordt in de wijngaard en verbeterd word in de kelder. Zijn wijnen worden internationaal geroemd. Vooral zijn Sauvignon Blanc, waaraan een klein beetje Semillon is toegevoegd, kent vele liefhebbers.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Ronald Geplaatst op 18 Juli 2017 at 09:51

Deze wijn proeft onmiddellijk zeer zoet. Spontaan krijg je zin om dit te combineren met een stukje pure chocolade, dit bleek volledig te kloppen. Om zo te drinken vind ik hem te zoet, maar als dessertwijn zeer lekker en zacht.


Kurt Snels Geplaatst op 5 November 2014 at 05:46

Lekkere zoete wijn. Jammer dat de levering een dagje later was dan voorzien. We werden op voorhand wel correct ingelicht.


3.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen