Chateau Bouteilley Côtes de Bordeaux

De wijn heeft diepe granaatrode kleur en bezit mooie aroma's van diverse bessen en bosbessen. Reeds meer dan 300 jaar bezit de famillie Guillot dit belangrijke kasteel. Het kasteel, op een domein van zo'n 50 ha. ...Meer informatie

Omschrijving van deze rode Bordeauxwijn:

Deze Grand Vin De Bordeaux heeft een diep granaatrode kleur en onderscheid zich met mooie aroma's van diverse rode, zwarte bessen en donker fruit, typisch voor een wijn uit de Côtes de Bordeaux.

Reeds meer dan 350 jaar bezit de famillie Guillot dit belangrijke kasteel. Het kasteel, op een domein van zo'n 50 ha, vervaardigt evenwichtige en soepele wijnen die reeds jong op dronk zijn maar waar ook het boeket verbetert bij het ouder worden. Deze wijn gemaakt van voornamelijk Merlot is soepel en fruitig en heeft een heel aangename afdronk. Een wijntje waar je ook na het eten rustig verder van kan genieten.

Awards:

Zilveren Medaille - Concours de Bordeaux 2015

Druivensoort:

80% Merlot, 15 % Cabernet Sauvignon 5% Cabernet Franc. 

Gastronomie:

Een wijn om jong van genieten bij varkensvlees, spare ribs, kruidige grillades en harde kazen.

Over de wijnstreek Bordeaux:

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon. De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Kim Geplaatst op 25 April 2016 at 12:54

We dronken deze wijn bij de open haard met een lekker kaasplankje, mooie volle Bordeauxwijn


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen