Champagne Vrancken Silver Label

Een frisse, verfijnde Champagne die mooi lang in de mond blijft hangen. In de neus citrus, witte bloemen en rode vruchten. Deze Champagne is voornamelijk gemaakt met Chardonnaydruif, de klimaatomstandigheden aldaar zorgen voor de levendig- en verfijn... ...Meer informatie

Beschrijving van deze Champagne Pommery Silver Brut:

Een frisse, verfijnde Champagne die mooi lang in de mond blijft hangen. In de neus citrus, witte bloemen en rode vruchten. Deze Champagne is voornamelijk gemaakt met Chardonnaydruif, afkomstig van zo'n 40 dorpen in de Côte des Blancs, Montagne de Reims en andere gebieden in de Champagne regio. De klimaatomstandigheden aldaar zorgen voor de levendig- en verfijnheid van de druif. 

Druiven:

Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. 

Gastronomie:

Drink deze Champagne als het ideale aperitief, bij gerechten met wit vlees, varkensvlees of kalfsvlees, maar ook om na de maaltijd te genieten als een perfecte verfrissing.

Over Vrancken Pommery:

Champagne Pommery is een huis met een lange en bewogen geschiedenis. Aan de basis van het immense succes van dit bijzondere Champagnehuis stond een weduwe. Bijzonder genoeg was dit bij meer 

Champagnehuizen het geval, zoals bij het bekende Veuve Cliquot, dat daarmee het woord 'weduwe' zelfs aan zijn naam toevoegde. De standvastige weduwe van Pommery was Madame Jeanne-Alexandrine Louise Pommery (1819-1880). Haar echtgenoot, Louis Alexandre Pommery, overleed toen ze nog maar 20 jaar oud was. Het Champagnehuis stond toen nog in de kinderschoen en produceerde niet meer dan 100.000 flessen, en vooral stille wijnen – aan het begin van de 19e eeuw nog heel gebruikelijk.Jeanne-Alexandrine schakelde volledig over naar mousserende wijnen, en legde met haar ijver en energie de basis voor een van de bekendste grandes marques. Op het moment van haar overlijden was de productie gestegen naar twee miljoen flessen. Ze liet een bijzonder huis bouwen in Reims, in een mix van stijlen en materialen - het idee van een soort kasteel, maar toch niet echt. Heel kleurig in elk geval, en nog altijd te bewonderen als het hoofdkwartier van Pommery. 

Wat ze onder de grond deed, was indrukwekkender en in elk geval belangrijker voor het maken van mooie champagne: ze liet de kelders van Pommery met meer dan 15 vierkante kilometer uitbreiden; van enorm belang voor het rustig laten rijpen van de flessen Champagne. Na haar dood werd haar werk voortgezet door haar dochter Louise met haar echtgenoot, Prins Guy de Polignac.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen