Champagne Taittinger Brut

Kenmerkend voor deze Champagne is de grote aanwezigheid van Chardonnay, alsook de rijping van 3 jaar. Beide elementen dragen bij aan de aromatische rijpheid. De Taittinger Brut is een evenwichtige champagne en is over de hele wereld bekend. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Champagne:

Kenmerkend voor deze Champagne is de grote aanwezigheid van Chardonnay, alsook de rijping van 3 jaar. Beide elementen dragen bij aan de aromatische rijpheid. De Taittinger Brut is een evenwichtige champagne en is over de hele wereld bekend. 
De kleur van deze champagne ligt tussen glanzend en goud-strogeel met fijne bubbels. Veel expressie in neus met veel noties van fruit en toast. Geniet van aroma's van perzik, witte bloemen zoals meidoorn en acacia en een hint van vanille. Een frisse, levendige en harmonieuze champagne. 

Druivensoorten:

60% Pinot Noir/Meunier en 40% Chardonnay 

Gastronomie:

Schitterende aperitief, lekker bij voor -en visgerechten.

Over Champagnehuis Taittinger:

Taittinger is een prestigieus Frans Champagnehuis, die meestal veel Chardonnay in zijn champagnes gebruikt. Het champagnehuis werd in 1734 al opgericht in Reims onder de naam Forest-Fourneaux en werd in 1932 Taittinger na de overname door Pierre Taittinger. In 2005 werd het dan weer overgenomen door Startwood, maar alweer in 2006 werd het overgekocht door de familie Taittinger.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen