Champagne Dourdon Vieillard Grande Reserve Brut

Een elegante levendige Champagne, met zeer fijne bubbels en aroma's van appels, peren en tik van citrus en amandelen. De Champagne heeft een mooie licht-gele kleur met fijne en intense parels. ...Meer informatie

Beschrijving van deze Champagne:

Een elegante levendige Champagne, met zeer fijne bubbels en aroma's van appels, peren en tik van citrus en amandelen. De Champagne heeft een mooie licht-gele kleur met fijne en intense parels. 

Druiven:

60% Chardonnay, 20% Pinot Meunier en 20 % Pinot Noir.

Gastronomie:

Geniet er van als aperitief of op een receptie, maar tevens lekker bij St. Jacobsvruchten, garnalen en zachte witte kazen. 

Rijping:

De champagne rijpte voor 36 maanden in de kelders van het domein.

Over Champagnehuis Dourdon Vieillard:

Het Champagnehuis Dourdon Vieillard werd opgericht in 1812. Generaties lang ging het Champagnehuis over van vader op zoon. De naam Dourdon Vieillard komt door het huwelijk van Josette Vieillard en Alain Dourdon, zij trouwden in 1972 en startte 3 jaar later met het Champagnehuis. 
Sinds 2006 staat een vrouw aan het hoofd van het Champagnehuis, namelijk Fabienne Dourdon. 
Dit pas na het afronden van haar studies en 10 jaar nadat ze de nodige expertise heeft opgedaan. Dit echt familiebedrijf streeft steeds de optimale kwaliteit na.

Het domein beslaat zo'n 9,5 hectare tussen Reuil en Troissy. Men verbouwt 3 druivensoorten voor zijn Champagnes: 60% Pinot Meunier, 25% Pinot Noir en 15% Chardonnay. 
De wijnranken zijn gemiddeld 35 jaar oud en geven daarom zo'n hoogstaande kwaliteit af. 

Bekijk alle Champagnes van Champagnehuis Dourdon Vieillard >

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen