Cecilia Beretta Picàie Veneto

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse schitteringen. Geniet van een diepgaand boeket met aroma's van gedroogd rood fruit, kersen, krenten, tonen van zoete vanille en kruiden. De wijn heeft een fijne, solide body met een krachtig en warm ...Meer informatie

Proefnotities van deze Picàie Appassimento:

Appassimento is een speciale wijntechniek welke ook gebruikt wordt voor Ripasso. Hierbij wordt een mengeling gemaakt tussen een gewone rode wijn en een tweede wijn gemaakt van dezelfde druivensoorten maar welke men heeft laten indrogen, rozijnen zeg maar. Hierdoor krijgt de wijn extra complexiteit, een body om u tegen te zeggen en een intens boeket. Volgens de lokale traditie wordt de term Picàie gebruikt voor druiven die te drogen hingen tijdens de wintermaanden, dat verklaart dus veel.

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse schitteringen. Geniet van een diepgaand boeket met aroma's van gedroogd rood fruit, kersen, krenten, tonen van zoete vanille en kruiden. De wijn heeft een fijne, solide body met een krachtig en warm mondgevoel met zachte en omhullende tannine. Deze Picàie kreeg een houtrijping van zo'n 8 maanden mee.

 

Druivensoort:

40% Corvina, 30% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot

 

Gastronomie:

Dit is een lekkere wijn bij rood vlees, hert en ander wild en bij een wat stevigere kaas. Maar ook om gewoon zo te genieten.

 

Over de wijnmaker Cecilia Beretta:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Bekijk hier alle wijnen van Familiglia Pasqua>

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen