Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Mizzole

Robijnrode kleur met intense aroma's van wilde kersen, wat toast en sous-bois - kreupelhout in het Frans. Een rijke, volle wijn, rond en warm in de mond. ...Meer informatie

Proefnotities van deze frisse Italiaanse rode wijn:

Robijnrode kleur met intense aroma's van wilde kersen, wat toast en sous-bois - kreupelhout in het Frans. Een rijke, volle wijn, rond en warm in de mond.

Voor deze wijn werden enkel druiven gebruikt uit de wijngaarden rondom Mizzole in het noordoosten van Verona.

Houtrijping:

Deze wijn kreeg een houtrijping mee van zo'n 12 maanden waarna de wijn nog een minimale rijping van een half jaar krijgt op het domein. 

 

Druivensoort:

Corvina 60%, Corvinone 25%, Rondinella 10%, Croatina 5%

 

Gastronomie:

Geweldig om hoofdgerechten te begeleiden die typisch zijn voor de regio Veneto. We denken hierbij aan een "risotto ai porcini" - risotto met eekhoorntjesbrood dus of radicchio. Past ook goed bij (stoofpotjes van) rood vlees en stevige kazen.

 

Over de wijnmaker:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen