Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Cariano

Enkel de beste trossen worden geplukt voor deze wijn, de preselectie begint dus al aan de ranken om enkel de beste druiven te gebruiken.
Het resultaat is een robijnrode wijn met overweldigende aroma's van bramen, zwarte bessen, een vleugje geroosterde a ...Meer informatie

Proefnotities van deze stevige Italiaanse rode wijn:

Enkel de beste trossen worden geplukt voor deze wijn, de preselectie begint dus al aan de ranken om enkel de beste druiven te gebruiken.
Het resultaat is een robijnrode wijn met overweldigende aroma's van bramen, zwarte bessen, een vleugje geroosterde amandelen en vanille. De body is vol van smaak, waarbij de smaken zich verder zetten om te eindigen in een lange, kwalitatieve finish.

 

Druivensoort:

Corvina 40%, Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 30%.

 

Gastronomie:

Geen verrassing dat deze stevige rode wijn prima past bij rood vlees, wild, polenta & champignos. Uiteraard ook lekker bij hardere kazen.  

Over de wijnmaker:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen