Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso

Ripasso is een mengeling tussen een "gewone" rode Valpollicella en een Amarone. Ripasso krijgt een tweede gisting op de geperste ingedroogde druiven van de Amarone. De Ripasso rijpt tussen de 18 en 24 maanden op kleine houten vaatjes. ...Meer informatie

Proefnotities van deze frisse Italiaanse rode wijn:

Deze Vapolicella Ripasso is één van de specialiteiten van Cecilia Beretta.

Ripasso is een mengeling tussen een "gewone" rode Valpollicella en een Amarone. Ripasso krijgt een tweede gisting op de geperste ingedroogde druiven van de Amarone. De Ripasso rijpt tussen de 18 en 24 maanden op kleine houten vaatjes. Door dit alles krijgt de wijn extra complexiteit; wordt de structuur en het aroma van de wijn verbeterd; een body om u tegen te zeggen en een intens boeket.

Dit is een wijn met een zeer diepe kleur, een indrukwekkend boeket met tonen van wilde kersen, rijp zwart fruit, amandel, braambessenjam, tabak, groene peper. De afdronk is lang en heel overtuigend. Kortweg een schitterende wijn!

 

Druivensoort:

60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Corvinone en 10% Negrara

 

Gastronomie:

Deze Ripasso smaakt lekker bij, rood (gegrild) vlees, wild, rijke vleesgerechten en bij pittige kazen zoals Parmigiano Reggiano en Monte Veronese.Over de wijnmaker:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen