Cecilia Beretta Pinot Grigio Luna

Dit is een hele fijne Pinot Grigio met IGT classificatie. In het glas heeft deze wijn een mooie lichtgele kleur. In de neus veel harmonie met toetsen van peer, abrikoos en witte bloemen. De smaakvol met een frisse structuur en een gebalanceerde afdro... ...Meer informatie

Proefnotities van deze Pinot Grigio:

Dit is een hele fijne Pinot Grigio met IGT classificatie. In het glas heeft deze wijn een mooie lichtgele kleur. In de neus veel harmonie met toetsen van peer, abrikoos en witte bloemen. De smaakvol met een frisse structuur en een gebalanceerde afdronk. 

De Pinot Grigio is een geurige wijn, fruitig, sierlijk maar niet zonder een bepaalde structuur. De kleur is geel met groene tinten. Het aroma heeft bloemige noten die doen denken aan de geur van acacia bloemen, met hints van peer en abrikoos. De smaak is complex en intens, met een goede harmonie. 
 

Druivensoort:

100% Pinot Grigio

Gastronomie:

De Pinot Grigio is lekker om als aperitief te drinken of te nuttigen bij visgerechten, voorgerechten of gerechten met wit vlees.

Over de wijnmaker:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Anne Geplaatst op 15 Juli 2015 at 11:10

Een fijne, niet te zware Pinot Grigio.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen