Cecilia Beretta Picàie Appassimento

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse schitteringen. Geniet van een diepgaand boeket met aroma's van kersen, rood fruit en een toefje vanille. De wijn heeft een fijne, solide body.  ...Meer informatie

Proefnotities van deze Picàie Appassimento:

De druiven van deze wijn werden met de handgeplukt en mochten vervolgens gedurende 2 maanden in de ''Futtaio" van de wijngaard tot ze rozijnen werden. De wijngaarden liggen ten oosten van Valpolicella. Van deze rozijnen, samen met de druiven die werden verwerkt direct na het oogsten, werd deze Picàie gemaakt. De wijn kreeg een houtrijping mee van zo'n 8 maanden. 

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse schitteringen. Geniet van een diepgaand boeket met aroma's van kersen, rood fruit en een toefje vanille. De wijn heeft een fijne, solide body. 

Over de naam Picaie; Volgens de lokale traditie wordt de term Picàie gebruikt voor druiven die te drogen hingen tijdens de wintermaanden. 

Druivensoort:

40% Corvina, 30% Cabernet Sauvignon en 30% Merlot

Gastronomie:

Dit is een lekkere wijn bij rood vlees, hert en ander wild en bij een wat stevigere kaasplankje. 

Over de wijnmaker Cecilia Beretta:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Bekijk hier alle wijnen van Familiglia Pasqua>

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen