Cecilia Beretta Lugana

Deze wijn heeft een goudgele kleur en een fruitige neus met bloemige ondertonen. Dit is geen zwaar wijntje maar smaakvol met voldoende zuren. De druiven voor deze wijn groeiden op een kleiachtigere bodem op wijngaarden vlakbij het Gardameer. ...Meer informatie

Proefnotities van deze frisse Italiaanse witte wijn:

Deze wijn heeft een goudgele kleur en een fruitige neus met bloemige ondertonen. Dit is geen zwaar wijntje maar smaakvol met voldoende zuren. De druiven voor deze wijn groeiden op een kleiachtigere bodem op wijngaarden vlakbij het Gardameer.

Druivensoort:

Trebbiano di Lugana 100%

 

Gastronomie:

Deze fruitige witte wijn past goed bij salades, antipasti en delicate voorgerechten maar ook lekker bij pasta's of risotto met groentes. In goed gezelschap ook een goede begeleider van een aangenaam gesprek. 

Over de wijnmaker Cecilia Beretta:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Bekijk hier alle wijnen van Familiglia Pasqua>

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jos Swinnen Geplaatst op 18 September 2018 at 14:50

Uiterst elegante wijn. We dronken een Lugana, want er zijn er natuurlijk meer dan enkel deze, op verlof en zijn bij terugkomst op zoek gegaan naar aanbieders van dit type wijn.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen