Cecilia Beretta Bardolino Costiera

Voor deze wijn werden 3 druivensoorten gebruikt van wijngaarden die allemaal rondom het dorpje Bardolino liggen, aan de zuidoostelijke kant van het Gardameer en enkel de beste werden geselecteerd.  Het is resultaat is een lichte, smaakvolle en fruitige wi ...Meer informatie

Proefnotities van deze Italiaanse rode wijn:

Voor deze wijn werden 3 druivensoorten gebruikt van wijngaarden die allemaal rondom het dorpje Bardolino liggen, aan de zuidoostelijke kant van het Gardameer en enkel de beste werden geselecteerd. 

Het is resultaat is een lichte, smaakvolle en fruitige wijn met veel aroma's van wilde kersen en zwarte bessen.

 

Druivensoort:

60% Corvina, 20% Rondinella  en 20% Molinara

 

Gastronomie:

Een lekker wijntje bij voorgerechten, Italiaanse pasta's een fijn vissoepje of bij hoofdgerechten met wit vlees. 

Over de wijnmaker Familiglia Pasqua:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Bekijk hier alle wijnen van Familiglia Pasqua>

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen