Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella Classico

Diep rode kleur met granaatrode toetsen. In de neus uitdrukkelijke aroma's met wilde kersen, zwarte kersen, chocolade en kruidigheid. Deze wijn heeft een volle body, met fluweelzachte tannines en een lange, volle finish. Deze Amarone is gemaakt met enkel ...Meer informatie

Proefnotities van deze Amarone della Valpolicella Classico:

Diep rode kleur met granaatrode toetsen. In de neus uitdrukkelijke aroma's met wilde kersen, zwarte kersen, chocolade en kruidigheid. Deze wijn heeft een volle body, met fluweelzachte tannines en een lange, volle finish. 

Deze Amarone is gemaakt met enkel de beste Valpolicelladruiven. Deze werden aan het einde van september geoogst en vervolgens gedurende 4-5 maanden in kleine bakjes te droge gelegd. De druiven, ondertussen rozijnen, krijgen hierdoor een hoger suikergehalte. In januari werden de gedroogde druiven dan geperst en mochten vervolgens fermenteren. De wijn ging hierna in eiken houten vaten en dit voor zo'n 24 maanden. Na de botteling bleef de wijn dan nog een 12 maanden in de fles op het domein voordat deze op de markt werd gebracht.  

Druivensoort:

60% Corvina, 25% Rondinella, 5% Corvinone, 5% Croatina en 5% Oseleta

Gastronomie:

Een rode wijn, zo elegant als deze serveert u best bij een belangrijke maaltijd. Een lekker stukje vlees, wild of een prachtig kaasplateau. Ook lekker bij een fijn chocolade moment. Serveren op kamertemperatuur.

Over de wijnmaker Familiglia Pasqua:

Cecilia Beretta is de trots van de Familiglia Pasqua en de naam is afgeleid van de schitterende Beretta villa, gebouwd in de zeventiende eeuw in Mizzole, ten oosten van Valpolicella. De villa werd gebouwd door Graaf Giuseppe Beretta wie tevens de toenmalige burgemeester van de stad Verona, landbouwkundige en landelijke dichter was. 

In de late jaren veertig verwierf de Famiglia Pasqua de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice. Vanaf de jaren tachtig nam de productie en kwaliteit een grote sprong, toen er grotere middelen werden ingezet om de wijngaarden optimaal te gebruiken.

Bekijk hier alle wijnen van Familiglia Pasqua>

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen