Castello D'Alba Tawny Port Reserva

Deze Reserva Porto is goed in balans en daarmee bedoelen we dat er zowel een fijne fruitigheid als smaken van noten naar voren komen. Deze Porto wordt gemaakt met een zorgvuldige selectie van diverse oogsten. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Porto Reserva:

Deze Reserva Porto is goed in balans en daarmee bedoelen we dat er zowel een fijne fruitigheid als smaken van noten naar voren komen. Deze Porto wordt gemaakt met een zorgvuldige selectie van diverse oogsten. Deze blend mag dan vervolgens in eiken houten vaten rijpen waardoor deze kruidigheid ontstaat. De verschillende oogsten zijn telkens ongeveer 8 jaar oud.

Druivensoort:

Touriga Nacional, Touringa Franca en Tinto Roriz

 

Gastronomie:

Lekkere afsluiter van een maaltijd, top bij harde kazen. 

 

Wat meer info over de wijnstreek Douro:

Situering: Noorden van Portugal, tussen 65 en 160km van de kust ter hoogte van de stad Porto (het gebied rond de stad zelf en de benedenstroom van de Douro behoort tot de Vinho Verde)

 

Klimaat:

Warme tot hete zomers, koude winters.

 

Over het Portugese wijnhuis Castello D'Alba:

Castello D’Alba is gelegen op de grens tussen Douro Superior en Beira Alta. Deze prachtige vallei biedt het grootste potentieel voor de beste wijnen ter wereld. Met de geur van leisteen en vochtig graniet maakt de wijnmaker Roberto Madeira de meest expressieve wijnen uit het hele land.

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen