Castello D'Alba Port 10 years

Een lekkere Porto van 10 jaar oud. Geniet van complexe nootachtige aroma's met een vleugje honing en gedroogde vijgen. Zijdezachte tannines in de mond. Uitbundige aanwezigheid van rood fruit en een fijne lange, intense afdronk.  ...Meer informatie

Omschrijving van deze Porto:

Een lekkere Porto van 10 jaar oud. Geniet van complexe nootachtige aroma's met een vleugje honing en gedroogde vijgen. Zijdezachte tannines in de mond. Uitbundige aanwezigheid van rood fruit en een fijne lange, intense afdronk. 
Zoals met de meeste Porto's werd er een selectie gemaakt van de diverse druivensoorten op het domein, voornamelijk Touriga Nacional. 

 

Druivensoort:

Touriga Nacional, Touringa Franca en Tinto Roriz

 

Gastronomie:

Lekkere afsluiter van een maaltijd, top bij harde kazen. 

 

Wat meer info over de wijnstreek Douro:

Situering: Noorden van Portugal, tussen 65 en 160km van de kust ter hoogte van de stad Porto (het gebied rond de stad zelf en de benedenstroom van de Douro behoort tot de Vinho Verde)

 

Klimaat:

Warme tot hete zomers, koude winters.

 

Over het Portugese wijnhuis Castello D'Alba:

Castello D’Alba is gelegen op de grens tussen Douro Superior en Beira Alta. Deze prachtige vallei biedt het grootste potentieel voor de beste wijnen ter wereld. Met de geur van leisteen en vochtig graniet maakt de wijnmaker Roberto Madeira de meest expressieve wijnen uit het hele land.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen