Castello d'Alba Branco Joven

Een intense, geconcentreerde neus met hoofdzakelijk hints van steenfruit als perzik en mango. De wijn is droog en fruitig. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Portugese witte wijn:

Aantrekkelijke lichte kleur met een gouden schijn. De aroma's stuiven het glas uit vanaf je je neus nog maar naar het glas brengt. Een intense, geconcentreerde neus met hoofdzakelijk hints van steenfruit als perzik en mango. Ook lentebloemetjes kan je terugvinden in dit glas. De wijn is droog en fruitig. Rijp wit steenfruit domineert de smaak, hoewel er ook een mineralige toets terug te vinden is.

 

Druivensoort:

Codega do Larinho, Rabigato, Viosinho.

 

 

Gastronomie:

Geniet van deze wijn bij salades, asperges, lichte visgerechten, zoet zuur combinaties en pittige gerechten.

 

Wat meer info over de wijnstreek Douro:

Situering: Noorden van Portugal, tussen 65 en 160km van de kust ter hoogte van de stad Porto (het gebied rond de stad zelf en de benedenstroom van de Douro behoort tot de Vinho Verde)

 

Klimaat:

Warme tot hete zomers, koude winters.

 

Hoogte wijngaarden:

Tussen 150 en 800m; de temperatuurverschillen die door de grote verschillen in hoogte ontstaan, verklaren waarom het mogelijk is om in de Douro tegelijk Porto en kwalitatief hoogstaande wijnen te maken.

 

Over het Portugese wijnhuis Castello D'Alba:

Castello D’Alba is gelegen op de grens tussen Douro Superior en Beira Alta. Deze prachtige vallei biedt het grootste potentieel voor de beste wijnen ter wereld. Met de geur van leisteen en vochtig graniet maakt de wijnmaker Roberto Madeira de meest expressieve wijnen uit het hele land.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Hendrik Geplaatst op 17 November 2015 at 16:12

Onverwacht hoge score gekregen bij blinde test, anders zou ik deze niet zo snel gekocht hebben, maar wel erg lekker!


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen