Casas Patronales Trivarietal Sauvignon Blanc - Riesling - Gewürztraminer

Deze wijn, bestaand uit een blend van 3 druivensoorten namelijk Sauvignon Blanc, Riesling en Gewürztraminer. Het resultaat is een wijn die levendig, fris en vol fruitige expressies is. Een goed gebalanceerde wijn die je zintuigen zal bespelen. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Chileense witte wijn?

Deze wijn bestaat uit een blend van 3 druivensoorten namelijk Sauvignon Blanc, Riesling en Gewürztraminer.
De Riesling en Gewürztraminer zijn vooral gekend als druiven die het in Duitsland goed doen. Vaak hebben deze daardoor de naam een wat zoetige wijn te produceren maar door het klimaat van de Maule Valley zorgen de druiven juist voor een frisse, levendige toets.
De wijn is fris en met veel fruitige expressie om dat de druiven telkens 's ochtends met de hand werden geplukt.

Een goed gebalanceerde wijn die je zintuigen zal bespelen. 
De wijn is om nu te drinken, maar kan ook nog perfect 2 jaar bewaard blijven. 
Het andere mooie aan deze wijn is dat ze gemaakt zijn van lichtere flessen, zodat deze bijdragen aan een lagere carbon footprint. 

Druivensoort:

65% Sauvignon Blanc - 20% Riesling - 15% Gewürztraminer

Lekker bij deze Chileense wijn:

Deze wijn combineert goed met zalm en tonijn, maar door de frisse toetsen gaat deze ook heel goed bij Oosterse gerechten. Bij een fijn kaasplankje of een zoet dessertje matcht deze wijn absoluut ook. 

Over de wijnstreek Maule Valley:

Wijngaarden van Casas Patronales zijn allemaal gelegen in de Maule Valley. Het is een huis dat streeft naar uitmuntendheid.  Zij toveren werkelijk het beste in het glas naar boven.  Uit elk afzonderlijk druivenras halen zij het karakter en de bijzondere aard naar boven. Het resultaat is voor elke wijn uitmuntend.

Terroir is voor Casas Patronales niet zomaar een stukje grond zij verstaan onder terroir klimaat, bodemgesteldheid, wijnbouwtechnieken, topografie maar vooral ook mensen. Je proeft dit aan de wijnen, deze zijn gemaakt naar het karakter van het druivenras en niet zozeer naar de smaak van de wijnbouwer. Een voor een zijn het wijnen die niet alleen een prachtige smaak weergeven maar ook de liefde voor de vallei.

Over het wijnhuis Casas Patronales:

Wijngaarden van Casas Patronales zijn allemaal gelegen in de Maule Valley. Het is een huis dat streeft naar uitmuntendheid. Zij toveren werkelijk het beste in het glas naar boven. Uit elk afzonderlijk druivenras halen zij het karakter en de bijzondere aard naar boven. Het resultaat is voor elke wijn uitmuntend.

Terroir is voor Casas Patronales niet zomaar een stukje grond zij verstaan onder terroir klimaat, bodemgesteldheid, wijnbouwtechnieken, topografie maar vooral ook mensen.

U proeft dit aan de wijnen, deze zijn gemaakt naar het karakter van het druivenras en niet zozeer naar de smaak van de wijnbouwer. Een voor een zijn het wijnen die niet alleen een prachtige smaak weergeven maar ook de liefde voor de vallei.


Bekijk alle wijnen van wijnhuis Casas Patronales >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jack Geplaatst op 23 Augustus 2016 at 11:20

Fris en fruitig, deze Chileen. Gegeten bij vis, zoals aangeraden, ging prima.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen