Casas Patronales Reserva Privada Sauvignon Blanc

Mooie vale groengele kleur. Geniet van een intens boeket met veel kruidigheid, groene chili peper en limoen.
In de mond ontdekt u bijkomend een uitbundige mineraliteit afkomstig van de Leyda Valley. De kruidigheid van de aroma's zetten zich voort, aange ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Chileense Sauvignon Blanc:

Mooie vale groengele kleur. Geniet van een intens boeket met veel kruidigheid, groene chili peper en limoen.
In de mond ontdekt u bijkomend een uitbundige mineraliteit afkomstig van de Leyda Valley. De kruidigheid van de aroma's zetten zich voort, aangevuld met nog wat citrus om te eindigen in een lange, sterke finish.  

Houtrijping:

Deze wijn rijpte gedurende 8 maanden in Franse eiken vaten.

 

Druivenras:

100% Sauvignon Blanc

 

Gastronomie:

Deze wijn is heerlijk bij oesters, ceviche en veel andere visgerechten maar ook bij een lekker kaasplankje en salades met een kruidige, frisse dressing. Uiteraard ook top als aperitief. Koel schenken! 

 

Over de Leyda Valley:

De Leyda Valley bestaat uit een klei achtige bodem waardoor de wijn een zacht maar toch aanwezige mineraliteit meekrijgt. De steile hellingen zorgen voor een verschillend aantal zonuren op de wijnranken waardoor de wijnmaker kan spelen met het moment waarop de druiven voldoende rijp worden beschouwd. Door de nabijheid van de kust genieten de wijnranken eveneens van een fijn briesje, grote temperatuursverschillen overdag en 's avonds en dat merkt u in de aanwezigheid van een breed spectrum van aroma's. 

 

Over het wijnhuis Casas Patronales:

Wijngaarden van Casas Patronales zijn allemaal gelegen in de Maule Valley. Het is een huis dat streeft naar uitmuntendheid. Zij toveren werkelijk het beste in het glas naar boven. Uit elk afzonderlijk druivenras halen zij het karakter en de bijzondere aard naar boven. Het resultaat is voor elke wijn uitmuntend.

Terroir is voor Casas Patronales niet zomaar een stukje grond zij verstaan onder terroir klimaat, bodemgesteldheid, wijnbouwtechnieken, topografie maar vooral ook mensen.

U proeft dit aan de wijnen, deze zijn gemaakt naar het karakter van het druivenras en niet zozeer naar de smaak van de wijnbouwer. Een voor een zijn het wijnen die niet alleen een prachtige smaak weergeven maar ook de liefde voor de vallei.


Bekijk alle wijnen van wijnhuis Casas Patronales > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Guy Genbrugge Geplaatst op 28 Oktober 2018 at 11:46

Ik geef deze 5 sterren omdat ik reeds de Chardonnay heb gedronken van Casas Patronales.Ik verwacht een even grote score omdat ik de Sauvignon blanc het komende weekend zal drinken met een 10tal personen met een uitgebreide kaastafel.


Guido Donckers Geplaatst op 12 September 2018 at 10:16

Voor mij krijgt deze wijn 4,5 op 5 sterren. We zoeken vaak zijn zulke hoogwaardige Sauvignon blancs, en drinken daarom vaak wijnen uit Malborough maar ook deze viel erg in de smaak.


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen