Casas Patronales Reserva Privada Carménère

Prachtige rode wijn, schitterend in balans, aroma’s van pruimen, tabak en zachte kruiden. Fluweelzachte rode wijn ook te danken aan zijn rijping gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten. Eén van de favoriete wijnen bij onze klanten. ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Reserva Carménère:

Prachtige rode wijn, schitterend in balans, aroma’s van pruimen, tabak en zachte kruiden. Fluweelzachte rode wijn ook te danken aan zijn rijping gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten.

Het resultaat is een geconcentreerde en heel intense rode wijn overgoten met vers fruit afgewerkt met zijdezachte haast zoete tannines. Deze wijn is met liefde en zorg gemaakt en dat proeft U, uitmuntend!

De Carménère is tevens de typische druif en trots van Chili.

Awards:

  • Concours Mondial de Bruxelles Bratislava 2013
  • Gold Medal – Reserva Privada Carmenere 2011
  • Concours Mondial de Bruxelles Chile 2012
  • Gold Medal – Carmenere Reserva  Privada 2010
  • Concurso “Catad’Or W Santiago Wine Awards 2012”
  • Gold Medal – Casas Patronales Reserva Carmenere 2011
  • Concours CINVE from Sevilla Spain
  • Silver Medal – Casas Patronales Carménère Reserva 2010

 

Druivenras:

100% Carménère

Houtrijping:

Rijpte 12 maanden in Franse eiken vaten.

Gastronomische tips bij deze Carménère wijn:

Mooi bij witte vleesgerechten met saus, rode vleesgerechten, gevulde pasta, kazen, prachtig om zo van te genieten en dit keer op keer.

Over de wijnstreek Maule Valley:

Wijngaarden van Casas Patronales zijn allemaal gelegen in de Maule Valley. Het is een huis dat streeft naar uitmuntendheid. Zij toveren werkelijk het beste in het glas naar boven. Uit elk afzonderlijk druivenras halen zij het karakter en de bijzondere aard naar boven. Het resultaat is voor elke wijn uitmuntend.

Terroir is voor Casas Patronales niet zomaar een stukje grond zij verstaan onder terroir klimaat, bodemgesteldheid, wijnbouwtechnieken, topografie maar vooral ook mensen.

U proeft dit aan de wijnen, deze zijn gemaakt naar het karakter van het druivenras en niet zozeer naar de smaak van de wijnbouwer. Een voor een zijn het wijnen die niet alleen een prachtige smaak weergeven maar ook de liefde voor de vallei.


Bekijk alle wijnen van wijnhuis Casas Patronales > 

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


laperre Micha Geplaatst op 25 December 2017 at 10:09

Super wijntje met stevige body. Kan veel gerechten aan, maar ook lekker om zo te drinken. Ik heb ze toch al enkele jaren in de kelder liggen. 2012 is een goed jaar. Ik zal er nog bij bestellen.


Tom Petre Geplaatst op 7 November 2014 at 12:26

Topwijn! Aanrader! En een schitterende service.


5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen