Casas Patronales Maucho Viognier Reserva

De wijn heeft een schitterende gouden kleur gevolgd door zijn intense en exotische neus. Deze Viognier heeft een heel kenmerkende neus vol met heerlijk geurende witte bloemen, ananas, perziken en kruiden. Pure klasse uit de beste vallei in Chili. ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Chileense Viognier Reserva:

Een prachtige schitterende gouden kleur zet de toon gevolgd door zijn intense en exotische neus. Deze Viognier heeft een heel kenmerkende neus vol met heerlijk geurende witte bloemen, ananas, perziken en ook wat kruiden. 

In het glas proeven we exotisch fruit zoals perziken, abrikozen en ook een leuke verfrissende ananastoets. Heel intens en een echte witte parel, witte Chileense wijn met karakter. Een echte heerlijkheid, zo verfrissend en uiterst zacht, vol en boterig.

 

Houtrijping:

Deze wijn kreeg een houtrijping van 8 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten.

 

Druivenras:

100% Viognier

 

Lekker bij deze Viognier Reserva:

Zeker een aanrader als aperitief, maar door zijn fijnheid ook te combineren met witte vleesgerechten, exotische gerechten maar ook bij kreeft en langoustines staat deze wijn zijn mannetje.

 

Over het wijnhuis Casas Patronales:

Wijngaarden van Casas Patronales zijn allemaal gelegen in de Maule Valley. Het is een huis dat streeft naar uitmuntendheid. Zij toveren werkelijk het beste in het glas naar boven. Uit elk afzonderlijk druivenras halen zij het karakter en de bijzondere aard naar boven. Het resultaat is voor elke wijn uitmuntend.

Terroir is voor Casas Patronales niet zomaar een stukje grond zij verstaan onder terroir klimaat, bodemgesteldheid, wijnbouwtechnieken, topografie maar vooral ook mensen.

U proeft dit aan de wijnen, deze zijn gemaakt naar het karakter van het druivenras en niet zozeer naar de smaak van de wijnbouwer. Een voor een zijn het wijnen die niet alleen een prachtige smaak weergeven maar ook de liefde voor de vallei.


Bekijk alle wijnen van wijnhuis Casas Patronales > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Johan van Campenhout Geplaatst op 18 November 2014 at 19:14

Ik zocht op Viognier op de website en zag deze Chileense wijn staan. Ik ben meestal gewoon om een frisse Viognier te drinken dus was eens benieuwd naar dit exemplaar dat stevig houtgerijpt was. Qua smaak helemaal anders maar wel pittig en smaakvol! Wie gek is op viognier moet dit ook maar eens proberen.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen