Casa Carmela Monastrell Barrica

Rijpe geuren komen je tegemoet en zoete specerijen zoals zoethout maken de aroma’s boeiend. Met zachte tannines en gedoseerde zuren is deze wijn goed in evenwicht. Houttoetsen zorgen bovendien voor de nodige stevigheid. ...Meer informatie

Proefnotities van deze Spaanse Monastrell:

Rijpe geuren komen je tegemoet en zoete specerijen zoals zoethout maken de aroma’s boeiend. Met zachte tannines en gedoseerde zuren is deze wijn goed in evenwicht. Houttoetsen zorgen bovendien voor de nodige stevigheid.

Druivenras:

100% Monastrell

Lekker bij deze wijn:

Dit wijntje verdient wat lekker rood vlees of wat kruidige kip. Of wat dacht u van een lekker stukje kalfsgebraad?

 

Over wijnhuis Casa Carmela: 

Met 600 hectare wijngaard is deze wijnbouwer een belangrijke speler in de streek rond Yecla. De familie Casteño heeft de touwtjes er stevig in handen en het pionierswerk van vader Ramón wordt met veel enthousiasme voortgezet door zijn drie zonen. Hoewel de streek tot de jaren ’80 bekend stond om haar bulkwijnen, waagde Ramón zich er als eerste aan de wijnen te bottelen en te mikken op kwaliteit. Hij maakte van de Monastrelldruif zijn passie en specialiseerde zich doorheen de jaren steeds verder. Ondertussen staat het familiebedrijf bekend om haar uitzonderlijke expertise op het vlak van Monastrell en dat laat zich proeven in grote wijnen.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen