Caracter Malbec Merlot

Een mooi huwelijk tussen de internationale Merlot en de Argentijnse Malbec druif. De Merlot geeft heerlijke aroma's van rood fruit en de Malbec heeft wat meer donker fruit en een lichte kruidigheid. De druiven komen van wijngaarden in de Cuyo Regio. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Argentijnse Malbec - Merlot blend:

Een mooi huwelijk tussen de internationale Merlot en de Argentijnse Malbec druif. De Merlot geeft heerlijke aroma's van rood fruit en de Malbec heeft wat meer donker fruit en een lichte kruidigheid. De druiven komen van twee wijngaarden in de Cuyo Regio.

De kleur van de wijn is dieprood met tinten van violet. De smaak is eerlijk en vol: rood fruit, zwart fruit en een lichte kruidigheid. Een afdronk die mooi blijft hangen en zachte tannines heeft.

Druivensoorten:

50% Merlot en 50% Malbec

 

Gastronomie:

Combineer deze wijn met zachte vleesgerechten van kalf of varken. Als je in de zomer de BBQ aansteekt, mag deze wijn niet ontbreken.

Over het wijnhuis Bodegas Santa Ana:

Bodegas Santa Ana is één van de grootste wijnhuizen in Argentinië. Ze beheren méér dan 100ha wijngaarden en hebben een ultra moderne installatie om de wijnen te vinifiëren. Het wijnhuis werd al in 1891 gesticht door Luis Tirraso, een Italiaanse immigrant die het grote geluk ging zoeken in Argentinië.

Een harder werker die uiteindelijk ook zijn geluk gevonden heeft en een primus bodega heeft uitgebouwd. Altijd veel respect gehad voor de kwaliteit en de terroir. In elke wijn komt het karakter van Argentinië op de voorgrond. Vandaag zijn ze gespecialiseerd in het maken van betaalbare wijnen van hoge kwaliteit.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Hubert Geplaatst op 22 November 2014 at 11:10

Heel lekkere wijn, alleen de levering was een dagje later dan gepland. De koerier had zich blijkbaar vergist van huisnr. De mensen van Wijnmarkt hebben dit wel snel opgelost.


3 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen