Caracter Chardonnay Chenin

Plezierige wijn vol aroma's van wit fruit: abrikozen, appels en peren. In de verte ontdek je ook een tintje honing, dit is afkomstig van de Chenin Blanc druif. Lekkere Argentijnse wijn die je voor veel gelegenheden kan openen. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Argentijnse witte wijn:

Plezierige wijn vol aroma's van wit fruit: abrikozen, appels en peren. In de verte ontdek je ook een tintje honing, dit is afkomstig van de Chenin Blanc druif.

Deze combinatie tussen Chardonnay en Chenin Blanc is heel lekker en heeft een rijke smaak. Het fruit komt in de eerste aanzet aan bod en de de afdronk blijft mooi hangen en geeft frisse zuurtjes.

Druivensoorten:

50% Chardonnay en 50% Chenin Blanc

 

Gastronomie:

Lekkere en frisse wijn bij salades. Vooral salades met een exotisch tintje, bv. een salade met kip en ananas, dit is werkelijk subliem bij deze wijn. Ook heel lekker om zo te drinken.

Over het wijnhuis Bodegas Santa Ana:

Bodegas Santa Ana is één van de grootste wijnhuizen in Argentinië. Ze beheren méér dan 100ha wijngaarden en hebben een ultra moderne installatie om de wijnen te vinifiëren. Het wijnhuis werd al in 1891 gesticht door Luis Tirraso, een Italiaanse immigrant die het grote geluk ging zoeken in Argentinië.

Een harder werker die uiteindelijk ook zijn geluk gevonden heeft en een primus bodega heeft uitgebouwd. Altijd veel respect gehad voor de kwaliteit en de terroir. In elke wijn komt het karakter van Argentinië op de voorgrond. Vandaag zijn ze gespecialiseerd in het maken van betaalbare wijnen van hoge kwaliteit.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Dirk de Prins Geplaatst op 22 November 2014 at 10:33

Ik vind dit een heel lekkere wijn voor een toffe prijs. Wij drinken bijna altijd Argentijnse wijnen en dit is zeker één van onze favorieten.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen